Zelfvertrouwen

Mis je vertrouwen en geloof in jezelf?

Twijfel je of je wel de juiste keuzes maakt? Ben je regelmatig onzeker in je werk of privéleven? Maak je je druk wat anderen van je denken? Heb je last van onzekerheid of verlegenheid?

Veel mensen zijn vergeten om vanuit hun eigen kracht te leven. Ze twijfelen aan zichzelf en missen het geloof in eigen kunnen. Ze zijn vaak te kritisch en hebben te hoge verwachtingen van zichzelf.

Ben je ook moe van die zelfkritiek en faalangst? Heb je het idee dat die onzekerheid je belemmert de dingen te doen die je graag wilt?

Stel je voor: Hoe zou het zijn om echt in jezelf te geloven?

Hoe zou het zijn om een blijvend zelfvertrouwen te hebben dat je niet in de steek laat? Om diep van binnen te weten dat je het waard bent.

Hoe zou het voelen om niet meer afhankelijk te zijn van anderen en voor jezelf op te komen? Om niet meer alles perfect te willen doen of bang te zijn dat je fouten maakt?

Hoe zou het voelen om niet meer zenuwachtig te zijn, maar rustig, kalm en vol vertrouwen in je eigen capaciteiten? Hoe zou jij je voelen als je jezelf voor de volle 100% accepteert, precies zoals je bent?

Fantastisch!!!

Waarom lukt het je dan niet?

Je bent onzeker, omdat je jarenlang gedachten en overtuigingen hebt gehad die je zelfvertrouwen ondermijnen. Regelmatig houd je jezelf voor dat je teveel fouten maakt.

Je maakt je zorgen wat anderen van je vinden. Misschien ben je bang dat er op een dag iemand naar je toe komt die zegt: “Jij stelt eigenlijk niet zoveel voor.”

Misschien lukt het je niet echt te geloven in jezelf, omdat je diep van binnen het gevoel hebt niet goed genoeg te zijn.

Je zelfvertrouwen heeft een enorme invloed op bijna elk gebied in jouw leven. Zelfvertrouwen is de basis.

Hoe krijg je nu wel een sterk, gezond en blijvend zelfvertrouwen?

Het geheim van een sterk en blijvend zelfvertrouwen zit hem in inzicht, begrip en acceptatie. Het is niet nodig ontzettend assertief te zijn of iedereen te vertellen hoe geweldig je bent.

Het gaat erom dat je je echt de moeite waard voelt en voor niemand onderdoet.

Wat je nodig hebt, is iemand die je helpt dat weer te kunnen voelen. De weg naar je hart. Je levenskracht te laten voelen zodat het geen techniek of trucje is, dat wordt aangeleerd. Vaardigheden aanleren is oké, voor zolang het werkt. Zeggen dat je het waard bent, is echt anders dan voelen dat je het waard bent.

Perfectionisme en zelfkritiek kunnen zo losgelaten worden. Er is niets om bang voor te zijn. Je bent prima, precies zoals je bent. Los van wat je doet, los van wat anderen denken…